lördag 17 februari 2018

Pitabröd

Receptet är från Nillas Kitchen. Jag hade inget durramjöl hemma (?) så det fick bli rismjöl istället...

Pitabröd med majs och durra

6 st bröd

3 dl durramjöl
3 dl majsmjöl
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk honung
2 msk olivolja
6 dl vatten
0,5 tsk salt
Extra mjöl till utbakningen

Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser för sig i en bunke. Blanda all vätska och kombinera hastigt torra och blöta ingredienser. Det blir först en lös smet som sakta börjar svälla till en kladdig deg. Låt stå i 15 minuter. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna. Kan tryckas ut direkt på plåten. Bröden ska vara ung. 4 mm tjocka. Grädda i 10-15 minuter högt upp i ugnen. Låt svalna något på galler innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar